PRODUKTION

Själva tillverkningen av korven görs enligt gammal tradition och har nästan inte alls förändrats sedan starten.

Våra råvaror kommer från KLS Ugglarps och är så klart endast av svenskt ursprung.Råvarorna kommer till oss i 25-30-kilos backar och skärs sedan ned i mindre bitar, för hand, för att sedan saltas och vägas upp till satser som sedan mals.

E-kvarn

Korvsmeten blandas i en s k hack, som kan liknas med en jättelik matberedare, och sprutas sedan i skinn.

Hack, Laska

Hellströmskorven sprutas i Naturin-skin, detta är ett naturligt skinn gjort av kollagener från nöt. Detta är dyrt, vilket gjort att de flesta charktillverkare gått över till plastskinn, men för att behålla originaltypen av våran "falukorv" vill vi fortsätta använda denna typ av skinn.

Till våra småkorvar så som t ex prins-, wiener-, frukost- och råkorv använder vi naturtarm, återigen just för att behålla det gamla ursprungliga utseeendet och smaken på våra korvar.

Efter att korvsmeten blandats och sprutats i skinn får korven mogna, torka, röka, koka enligt ett program framtaget för varje enskild produkt. Därefter duschas korven i kallvatten för att så snabbt som möjligt kylas ner.

Vi har aldrig något lager på våra produkter utan de tillverkas efter beställning och levereras direkt. Detta är anledningen till att det inte alltid finns alla produkter tillgängligt. Vissa produkter är även säsongsbetonade.